Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

60 000 mobiltelefoner stulna hittills i år

Nästan 200 mobiltelefoner stjäls i genomsnitt varje dag i Sverige. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Varje dag stjäls i genomsnitt 197 mobiltelefoner i Sverige. Polisens statistik visar nämligen att närmare 60 000 mobilstölder har anmälts hittills i år.
Samtidigt kan många svenskar bli bättre på att skydda sig. Enligt en undersökning som har gjorts på initiativ av Stöldskyddsföreningen (SSF) har 13 procent av landets mobilägare inte aktiverat skärmlåset i telefonen.
– Att så många som 13 procent har mobilen olåst är förvånande. Det är absolut nödvändigt för att skydda informationen i mobilen, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert, på SSF i ett pressmeddelande.
Ungefär hälften av mobilägarna brister även genom att inte aktivera telefonens spåra-funktion, som gör det enklare att se vart telefonen har tagit vägen efter att den har stulits eller tappats bort, enligt undersökningen.
Gå till toppen