Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Ångervecka har införts i Svedalapolitiken

De tre socialdemokraterna menar att ångervecka har införts i politiken.Bild: Bengt Arvidson
Sexklövern i Svedala ( M, SD, C, L, BP och KD ) har kommit på ett nytt sätt i det politiska arbetet.
De har infört en ångervecka för beslut som inte är till deras fördel.
Detta innebär att de bortser från demokratiskt fattade beslut. Senast så var det beslutet om att inte införa LOV (lagen om valfrihetssystem) i särskilt boende för att kunna påbörja privatiseringen av äldreomsorgen i Svedala kommun.
Jag vet inte om det är SD som sitter i knät på M eller tvärtom. Samarbete har de i alla fall.
Det är tydligt i Sveriges riksdag, Region Skåne och Skånes kommuner att samarbetet är starkt mellan M och SD. Det har alltid varit så men nu är det tydligt för väljarna.
Jag köper inte Sverigedemokraternas talesmans förklaring att SD:s ledamöter inte visste vad de gjorde när de röstade med den verkliga oppositionen.
Han säger även att det ingår i partiets stadgar att de går efter majoritetsbeslut, men tydligen inte i den här frågan, då det blev majoritet för ett avslag i nämnden.
De ledamöter från SD som deltog i beslutet är fullt kompetenta fritidspolitiker och visste säkert vad de gjorde, men det passade inte SD Svedalas oppositionsråd och framför allt inte ordföranden i nämnden som är moderat.
Det hela grundar sig i att det är ett byggbolag som vill bygga ett särskilt boende i Svedala med extern utförare, men det blir inget av med det om det inte är infört LOV i särskilt boende i kommunen innan.
Torbjörn Sköld (S)Gruppledare, Ledamot socialnämnden
Leif Göthed (S) Ledamot socialnämnden
Göran Malmberg (S) Ersättare, Ledamot socialnämnden
Gå till toppen