Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Färgvandal målade flera Falsterbokvarter i rosa

Väggar, staket, elskåp och gator. Under tisdagen vaknade boende i Falsterbo till upptäckten att okända vandaler hade sprejat ner flera kvarter i byn med rosa färg.

– Horribelt. Det är någon eller några som har orsakat skadegörelse på väldigt många fastigheter. Man har sprutat rosa lackfärg som inte är vattenlöslig överallt, säger en boende.
Exakt när skadegörelsen har skett är oklart. Själv upptäckte hon vandaliseringen på sitt hus under tisdagen, och räknar med att minst ett femtiotal fastigheter har blivit nedsprejade. Liksom andra som kontaktat tidningen nämner hon Papegojvägen och Falsterbovägen bland de drabbade gatorna.
– Det handlar om flera kvarter. Vi är många som har polisanmält.
Kommunpolis Jörgen Sjåstad bekräftar också att det kommit in flera anmälningar om skadegörelsen under de senaste dagarna. Men hittills har polisen inte fått in några konkreta tips om vem eller vilka som kan ligga bakom.
– Ingen vinner på sådant här. Det handlar bara om att förstöra, och det är väldigt jobbigt för de som drabbas. Både vi och trygghetsvärdarna jobbar vidare med det här, säger Jörgen Sjåstad.
Gå till toppen