Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Målmedveten hockeystjärna som blev en av de största

Ängelholmaren Maria Rooth mötte många hinder på vägen till toppen som en av världens bästa ishockeyspelare. Med sin kamplust och kärlek till sporten lyckades hon övervinna dem alla. Men när hon mötte sitt livs kärlek lade hon skridskorna på hyllan – och ångrar ingenting.

Den före detta professionella ishockeyspelaren, numera expertkommentatorn och inspirationsföreläsaren, Maria Rooth, Ängelholm, fyller 40 år.Bild: Fredrik Sandberg / TT
SVT:s hockeyexpert Maria Rooth rankades bland de tio bästa damhockeyspelarna i världen på 2000-talet och satte svensk damhockey på den internationella kartan. I OS i Salt Lake City 2002 var hon med och vann över segertippade Finland med 2–1 i bronsmatchen. Fyra år senare i OS i Turin gjorde hon det avgörande straffmålet i semifinalmatchen mot USA och damkronorna gick vidare och tog silver.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen