Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska paret räddade man efter hajattack

På en sekund förvandlades solsemester och snorkling till en kamp om liv och död. Med rep och handdukar ryckte svenskarna Emma Andersson och Billy Ludvigsson ut och räddade en brittisk man som fått sin fot avbiten av en haj. – Han hade kunnat förblöda, säger Emma Andersson till TT. Nu hyllas de i internationella medier för sin hjälteinsats.

Sjuksköterskorna Billy Ludvigsson och Emma Andersson från Trollhättan räddade en brittisk man som fått sin fot avbiten av en haj, mitt under snorkelturen i Australien.Bild: Privat
Billy Ludvigsson och Emma Andersson från Trollhättan befinner sig i Australien på en drygt två veckor lång rundresa. På tisdagen var de ute på en organiserad snorkeltur tillsammans med ett 20-tal andra turister utanför Whitsundayöarna i Queensland i nordöstra Australien.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen