Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taylor Swift utsedd till ”årtiondets artist”

Taylor Swift kommer ta emot utmärkelsen "Artist of the decade". Arkivbild.Bild: Evan Agostini/AP-TT
Popstjärnan Taylor Swift kommer att få ta emot utmärkelsen ”Artist of the decade”, alltså årtiondets artist, på American Music Awards nästa månad, skriver E News. Swift är nominerad i fem kategorier på årets gala och har vunnit fler priser på galan än någon annan artist under det senaste decenniet, så utnämningen kommer inte som någon överraskning i musikbranschen.
Taylor Swift är nominerad för sitt senaste album ”Lover”, som är årets bäst säljande skiva i USA. Samtliga 18 låtar från skivan låg på amerikanska Billboardlistan i september, vilket är det högsta antalet låtar en kvinnlig artist haft på listan under samma period.
Men Swift har inte flest nomineringar under årets American Music Awards, det är i stället rapparen Post Malone med sju nomineringar, tätt följd av Ariana Grande och Billie Eilish med sex nomineringar var.
Galan äger rum den 24 november i Los Angeles.
Gå till toppen