Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kursrally för SCA

SCA:s aktie lyfter kraftigt på börsen efter en delårsrapport där skogskoncernen flaggar för en stor uppskrivning av värdet på skogstillgångar. Efter 20 minuters handel har aktien stigit drygt 5 procent.

SCA:s vinst för tredje kvartalet föll 24 procent jämfört med ett år tidigare. ArkivbildBild: TT
SCA redovisar en vinst före skatt på 929 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är ett vinstfall på 24 procent jämfört med ett år tidigare, då vinsten låg på 1 218 miljarder kronor.
Nettoomsättningen steg 5 procent till 4 975 miljoner kronor.
Jämfört med andra kvartalet sjönk omsättningen med 5 procent till följd av lägre försäljningspriser inom massa, papper och trä, enligt SCA.
”Efterfrågan på SCA:s produkter under kvartalet var generellt sett svagare än föregående kvartal och marknadspriserna sjönk för samtliga produktområden. SCA har fortsatt starkt fokus på kostnadskontroll och kassaflöde”, skriver SCA i delårsrapporten.
SCA flaggar samtidigt för att man till följd av en ny redovisningsmetod omvärderar skogsinnehavet vid årsskiftet.
”Nu tillgängliga transaktionspriser och kända virkesförrådsdata indikerar ett marknadsvärde på 63-67 miljarder kronor, jämfört med dagens redovisade värde om 34 miljarder kronor”, skriver SCA.
Gå till toppen