Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

7saker att ha koll på i veckan

Dansa dig trött till Benjamin Ingrosso i Köpenhamn eller lär dig något om kärlek.

Första och sista daten

För några veckor sedan tipsade vi om Story party, en show med publikens värsta dejtinghistorier i fokus. Det här är ett liknande koncept, men på svenska och med författaren Maria Maunsbach som konferencier. Vid sin sida har hon poeten Conrad Luckett, och båda vet hur det känns att få sitt hjärta krossat. Det är en humoristisk scenshow och humorklubb där vi får höra om de dejter där det absolut inte sa klick.
Babel, Malmö, 7 november

Teprovning

Det finns te och så finns det te. På Tehuset Shiva vet man det mesta om rena teer, det vill säga icke smaksatta. Var med och prova åtta goda teer från världens alla hörn. Har du till exempel provat vitt te någon gång? Samtidigt som du sörplar får du ta del av tehistoria och allmän tekunskap.
Tehuset Shiva, Malmö, 7 november

Lolita Pop

För den som är född senare än 80-talet är Lolita Pop kanske ett okänt namn, men för andra inte. Rockbandet lade ner 1991 och har sedan dess bara gett ett fåtal exklusiva spelningar. Men nu har de gett sig ut på Sverigeturné, precis 40 år efter sin första spelning. Det blir en kväll i nostalgins tecken, med låtar som ”Hey winner” och ”Tarzan on a big red scooter”.
KB, Malmö, 1 november

The Reverend Shawn Amos

Glad blues, låter det motsägelsefullt? Det är det inte för Los Angeles-baserade Shawn Amos. Det utlovas en speciell musikupplevelse när han blandar r&b med blues, lägg till det hans karakteristiska röst och råa munspel. Shawn backas upp av Top Dogs, "Sveriges flitigaste pickupband", som tidigare har turnerat med bland annat Toni Lynn Washington.
Victoriateatern, Malmö, 1 och 2 november

MACK – Lena Frisk & Ankan Johansson

MACK, Malmö Comedy Club, är ett forum både för Sveriges bästa ståupp-komiker och nya talanger. Den här gången gästas MACK av själva grundaren, glädjespridaren Lena Frisk. Men hon är inte ensam på scenen. Den mångfacetterade Ankan Johansson gästar också, känd från tv-program som ”Anders och Måns” och julkalendern ”Skägget i brevlådan”.
Moriskan, Malmö, 7 november

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är Melodifestivalvinnaren, och för tillfället kanske den mest kända i familjen Wahlgren, som minst sagt vet hur man dansar. Och sjunga kan han ju också. Och skriva låtar. Bäst blir det i kombination. Det här är ett bra tillfälle att ta bron över till Köpenhamn – den här showen vill man inte missa!
Vega, Köpenhamn, 3 november
Gå till sydsvenskan.se