Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilbrand i Staffanstorp orsakade pådrag – tolv enheter larmades ut

Pådraget var rigoröst.
Vid halv två natten mot torsdag larmades tolv enheter från räddningstjänsten ut till en gård mellan Åkarp och Staffanstorp.

Bilbrand på gård vid Norrevångsvägen mellan Åkarp och Staffanstorp i natt vid halv två. När första brandstyrkan kom fram brann en bil invid en arbetsbod.Bild: Patrick Persson
Det som först befarades var en brand på en större gård visade sig vara en fordonsbrand.
Visserligen stod den brinnande bilen nära en byggnad på gården, en arbetsbod, men räddningstjänsten lyckades förhindra att elden spred sig och efter en kontroll med värmekamera stod det klart att boden var utom fara.
Flera enheter kallades relativt omgående tillbaka liksom ambulans. Vid halv tre var det brinnande fordonet släckt och sista enheten hade återvänt från gården. Ingen person kom till skada.
Orsaken till att bilen fattade eld är oklar.
– Vi kommer att göra en teknisk undersökning under morgondagen och så får vi se vad den ger, säger Mats Persson vid polisen.
Gå till toppen