Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilder visar räden mot IS-ledaren al-Baghdadi

Försvarsdepartementet i USA har släppt bilder på insatsen som ledde till IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadis död. På korniga svartvita bilder och filmer syns amerikanska trupper närma sig byggnaden där al-Baghdadi gömde sig.

USA:s general Kenneth McKenzie visar en video från räden mot IS-ledaren al-Baghdadi.Bild: Andrew Harnik
USA har även släppt filmer på ett luftangrepp mot en grupp oidentifierade personer som sköt mot amerikanska helikoptrar. Det släppta materialet omfattar även före- och efterbilder på de beskjutna byggnaderna.
al-Baghdadi dog när han sprängde sig själv efter att ha försökt fly angreppet in i en tunnel. Två barn, och inte tre som president Donald Trump tidigare sagt, dog när al-Baghdadi utlöste sin bombväst, säger den amerikanske generalen Kenneth McKenzie under en pressträff.
– Han kröp in i ett hål med två små barn och sprängde sig själv, säger McKenzie.
Barnen var under tolv år.
Två män greps och ett okänt antal dödades under räden i nordvästra Syrien. Inga amerikanska soldater skadades. En hund som jagade al-Baghdadi in i tunneln skadades, men är nu åter i tjänst.
IS utgör dock en fortsatt fara, trots al-Baghdadis död, påpekar McKenzie.
– Vi har inga illusioner om att det kommer att försvinna bara för att vi dödade al-Baghdadi, säger han.
Efter att al-Baghdadi identifierats begravdes han till sjöss i enlighet med krigslagarna, enligt McKenzie.
Gå till toppen