Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldtränaren stannar: ”Nästa steg är att lyckas internationellt”

Nu är det klart att Jonas Eidevall stannar i FC Rosengård. Guldtränaren har förlängt sitt kontrakt till och med 2021.
– Jag är glad och stolt över att ha förlängt mitt avtal som huvudtränare för FC Rosengård. Nästa steg är att lyckas även internationellt, säger Eidevall på klubbens sajt.

Rosengårds tränare Jonas Eidevall jublar efter SM-guldtriumfen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Jonas Eidevall kom tillbaka som tränare till FC Rosengård 2018. Förra säsongen slutade FC Rosengård trea i Damallsvenskan.
I år tog han laget till guld, ett guld som säkrades i den nästa sista omgången efter att ha spelat 1–1 hemma mot Vittsjö.
– Jag är glad och stolt över att ha förlängt mitt avtal som huvudtränare för FC Rosengård. Vi har under de senaste två säsongerna genomfört en omfattande föryngringsprocess av seniortruppen och implementerat en tydlig identitet och spelsätt. Årets SM-guld var en tydlig markör för att vi har varit lyckosamma i den processen.
– Nästa steg är att lyckas även internationellt. Jag ser framemot att ta mig an den utmaningen nästa år tillsammans med klubbledningen, övriga tränarteam och spelartruppen. Vi ska göra allt för att spela kvartsfinal i Champions League 2021. säger Eidevall i pressmeddelandet.
Sportchefen Therese Sjögran är nöjd med förlängningen.
– Jag är otroligt glad att vi förlängt med Jonas. Vi hade ett tufft år förra året men varken klubben eller Jonas slutade tro på det sätt vi vill spela och i år gav det oss framgång. Att få behålla Jonas innebär kontinuitet för truppen och nu när vi går in i 2020 med Champions League så kommer det betyda mycket att ha kvar samma tränare, säger Sjögran.
Läs också Svenska mästarna hyllades på stadion
Läs också 2019 var en Victoria även för närmaste framtiden
Läs också Hatten på för skyttedrottningen: ”Jag vill fortsätta utvecklas här”
Läs också Seger: ”Vi måste få till en trupp som kan rotera för Europa”
Gå till toppen