Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Målvaktstvåan stoppade Frölunda: ”Vi har något bra på gång”

En målvaktsinsats modell större krävs för att sänka Frölunda. En sådan fick Malmö Redhawks av Lars Volden.
– Det känns bra. Hela laget är på väg uppåt. Grymt att vi kunde vinna, sa han.

Ännu en räddning. Frölundas Patrik Carlsson skjuter mot Malmö Redhawks målvakt Lars Volden.Bild: PETTER ARVIDSON
Den norske målvakten startade sin andra match i rad, eftersom Oscar Alsenfelt inte var helt bortplockad från skadelistan. Redhawks tog i alla fall det säkra före det osäkra och vilade stjärnmålvakten.
Det var en resa tillbaka i tiden. Malmö Redhawks spelade i retrodräkter med ”Mif” på bröstet.
Oklart om det bidrog till segern mot Frölunda, 3–2. Men publiken njöt och tjöt av lycka.
– Vi krigade oss till tre poäng. Frölunda är ett av de bästa lagen i SHL, men vi vill också vara ett topplag, sa Lars Volden.
Malmö Redhawks rivstartade. Lars Bryggman fann Frederik Storm framför Frölundakassen. Dansken tryckte in sin egen retur och det var 1–0.
Redhawks hade trycket uppe och utökade till 2–0. Johan Olofsson spelade vackert fram Carl Persson, vars direktskott gick in. Det var Perssons första mål – och poäng för säsongen.
Frölunda reducerade genom Ryan Lasch. Calle Lerby replikerade för Redhawks räkning.
Frölunda reducerade återigen och pressen ökade. Lars Volden och Redhawks stod emellertid pall.
– Vi har blivit bättre på att hålla motståndarna utanför oss, det blir inte lika många skott från slottet. Och vi har blivit bättre på att få ut puckarna ur zonen. Dessutom blockade vi många skott.
Lars Volden såg fysiskt större ut i kassen. Ett tecken på en målvakt som är på väg upp i formhänseende.
– Allt kommer med självförtroende. Jag har tagit hjälp av vår mentala coach Andy Swärd. Han får mig att värdesätta hur jag jobbar på isen på ett bättre sätt, men allt grundar sig i hur laget spelar. Och vi gör det mycket bättre nu. Vi har något bra på gång.
Hur ser du på konkurrensen med Oscar Alsenfelt?
– Jag har fokus på mig själv, det enda jag kan påverka är att bli bättre på varje träning och försöka ge laget en chans att vinna varje match jag spelar, sa Lars Volden, som vann sin andra raka match.
Gå till toppen