Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor spridningsrisk efter anlagd brand vid förskola

Den anlagda branden vid Pärlans Montessoriförskola i Höllviken kunde ha fått allvarliga konsekvenser.
– Jag är väldigt tacksam att omgivningen var vaksam och slog larm så snabbt, säger förskolechef Maria Grönqvist.

Strax efter 21-tiden på tisdagskvällen larmade en granne om en anlagd brand vid Pärlans Montessoriförskola på Gyavägen i Höllviken. Någon eller några hade rullat in ett sopkärl på gården och satt fyr på innehållet i närheten av ett förråd och flera träd.
Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka elden, men gjorde samtidigt bedömningen att det varit stor spridningsrisk på platsen.
– Jag är väldigt tacksam att omgivningen var vaksam och slog larm så snabbt. Nu blev det inga skador på byggnader eller annat, säger förskolechef Maria Grönqvist.
I perioder har både Pärlan och andra förskolor i Höllviken utsatts för skadegörelse. Men Maria Grönqvist menar att det inte handlat om så allvarliga incidenter som branden.
– Det har hänt att ungdomsgäng håller till på vår gård, men inga större grejer. Vår förskola ligger i väldigt lugna kvarter och vi hoppas att det här är en engångsföreteelse, säger hon.
Händelsen rubriceras som försök till mordbrand.
Gå till toppen