Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks tror på en mental kamp: ”Attackpsyket påkopplat”

Vinst mot regerande mästarna på torsdagen. Nykomlingen Leksand väntar i Arenan på lördag. Malmö Redhawks huvudtränare Peter Andersson ser en annan utmaning. Här gäller det att behålla ödmjukheten inför uppgiften mot det klassiska laget.
– För mig är det här en mental match. Mot Frölunda går det per automatik, säger han.

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
Redhawks har två raka segrar och kan sola sig i glansen efter att ha besegrat det till synes eviga topplaget Frölunda, 3–2.
Peter Andersson har sett matchen igen på tv och tycker att Redhawks var mer spelförande än vad han trodde direkt efter slutsignalen.
– Jag skulle ändå vilja se att vi har attackpsyket påkopplat, så att vi får lite längre anfall, säger Peter Andersson.
Matchschemat är intensivt.
– Det är kort återhämtning, men det är likadant för Leksand. Och vi är tränade för att spela tätt. Jag förväntar mig att vi klarar det, säger Peter Andersson.
Masarna bröt en nio matcher lång förlustsvit genom att besegra Växjö borta. Nu har Leksandsbussen rullat vidare mot Malmö med förnyat självförtroende.
– Det blir en annan typ av match för oss än mot Frölunda. Viktigt att vi behåller förståelsen för vad som krävs för att göra bra prestationer. Under de senaste matcherna har vi fattat galoppen med hårt jobb, vara konsekventa, följa systemet med och utan puck. När vi gör allt detta är vi med i alla matcher, säger Peter Andersson.
Enligt Peter Andersson talar det mesta för att Oscar Alsenfelt ska vara fit for fight och ombytt mot Leksand. Återstår att se om det blir Alsenfelt i kassen eller om Lars Volden får fortsätta.
Max Görtz är sjuk och Konstantin Komarek är fortfarande på skadelistan med en överkroppsskada.
– ”Kosta” har cyklat i dag. De kommande två veckorna blir viktiga för honom, att kunna träna bra under landslagsuppehållet och komma tillbaka till formen, säger Peter Andersson.
Gå till toppen