Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danielson: Det är glädje, tårar, allt möjligt

Han fick kröna succésäsongen med ett SM-guld. Efteråt försökte Marcus Danielson sätta ord på känslorna. – Vi visar att vi är det bästa laget i Sverige, säger Djurgårdens lagkapten.

Djurgården säkrade SM-guldet borta mot Norrköping.Bild: Janerik Henriksson/TT
Han har varit en av allsvenskans bästa spelare den här säsongen och belönades med en plats i Janne Anderssons landslagstrupp i senaste EM-samlingen i mitten av oktober, då Pontus Jansson tvingades lämna återbud.
Några veckor senare står Marcus Danielson som nybliven mästare med Djurgården.
Den 30-årige lagkaptenen erkänner att det var nervöst under de sista minuterna i sista omgången borta mot IFK Norrköping. Då hade Djurgården vänt ett 0–2-underläge till 2–2 och väntade på att domaren Glenn Nyberg skulle blåsa av matchen på Östgötaporten.
Ett kryss räckte ju för ”Blåränderna”, som hade tre poäng till godo mot jagande konkurrenterna Malmö och Hammarby inför den avslutande omgången.
Efter slutsignalen kunde Djurgården pusta ut.
2–2 betydde att guldet var säkrat.
– Det är lättnad och glädje och... Tommy Vaiho (målvakten) kom springande rakt emot mig och vi bara kramades. En fantastisk känsla, säger Marcus Danielson.
– Vi visar att vi är det bästa laget i Sverige i dag. Vi får en tuff start, men äter oss in i matchen och tar oss tillbaka. Det är ingen slump att vi gör det även i dag. Vi har gjort det tidigare under säsongen och det var det vi pratade om i paus, att vi är grymt starka och att vi skulle fortsätta tro på det.
Firandet i omklädningsrummet var vilt.
– Det var hoppande, skrikande, sjungande, kramar och glädje och tårar och allt möjligt. Det är en helt fantastisk känsla att få dela det här med alla spelare och ledare, säger Danielson.
Han höjde bucklan tillsammans med sina jublande lagkamrater och satte punkt för en fantastisk säsong.
Hade han trott det när serien sparkade i gång i mars?
– Det är klart att man hade en förhoppning, sedan har man trott på det mer och mer ju längre säsongen har gått. Från sommaren och framåt har jag trott stenhårt på det, hela tiden.
Gå till toppen