Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaptenen efter degraderingen: ”Så besviken”

Eskilstuna lämnar allsvenskan efter en säsong. 0–1-förlusten mot Falkenberg satte punkt för en jobbig säsong.
– Det är inte roligt att åka ut. Jag är så besviken, säger lagkaptenen Anel Raskaj.

Målvakten Ihor Levchenko och Kadir Hodzic deppar efter förlusten mot Falkenberg. Superettan nästa för Eskilstuna.Bild: Adam Ihse/TT
Det var vinna eller försvinna för Eskilstuna. Nykomlingen var tvingat att slå Falkenberg samtidigt som andra resultat skulle gå deras väg för att ha chans på kval.
Men när Falkenbergs Nsima Peter slog in segermålet på övertid var allting över. Falkenberg kvar i allsvenskan, Eskilstuna ned i superettan. Kalmar FF får kvala.
– Det är små marginaler. Hade vi gjort mål i anfallet innan var det vi som kvalspelat, säger Anel Raskaj.
Efter slutsignalen sjönk flera Eskilstunaspelare ihop på gräsmattan, andra lunkande stilla av planen med hängde huvudena, ledsna och uppgivna.
– Helheten har inte varit tillräckligt bra. Det är inte förlusten i dag som avgör. Vi räckte inte riktigt till och det visade sig till slut, säger Raskaj.
Ett 50-tal tappra Eskilstunasupportrar försökte med sitt trummande ingjuta mod i sina spelare. Men trummandet dränktes till slut i hemmafansen eufori när det stod klart vad det sista målet betydde.
– Vi kämpade ända in i slutet. Vi gav allt vi hade, konstaterar Raskaj.
Och han får medhåll av sin tränare.
– Jag vill tacka alla mina spelare. De kämpade till sista minuten. Och de ska vara stolta för vad de åstadkom, säger tränaren Saulius Sirmelis.
Gå till toppen