Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds BK fullbordade succéhöst med poäng

Lunds BK fick runda av sin säsong med en sista poäng, mot kontraktskämpande Åtvidaberg. Poängen satt långt inne i en svängig match där hemmalaget var tvingat att satsa allt framåt för att en chans i striden vid strecket, men till slut kunde nyss inbytte Dion Krasniqi sätta 2–2 till Lunds BK – på övertid.

– Skönt att få med sig en poäng, även om vi kanske inte riktigt hade kvalitet eller tog rätt beslut i alla länge. Men det är svårt att när motståndaren är tvungen att chansa, menade tränaren Jack Majgaard Jensen.
Lunds BK hamnade till slut på en åttondeplats, efter att ha bytt nio förluster under våren mot nio vinter under hösten då man varit i stort sett ostoppbara. Aggressivare försvarsspel och större mod, menade Jack Majgaard Jensen varit nycklarna för framgång.
– Vi tyckte vi hamnade lite för långt ner i försvar i ett par matcher under våren samtidigt som vi hade svårt att våga spela fotboll mot aggressivt försvar, det blev att vi sparkade fotboll istället. Så de två sakerna hade vi fokus på. Samtidigt är det små marginaler som skiljer förlust från vinst, jag tycker inte vi var så dåliga under hösten som resultaten kanske visar. Men vi hade större kontinuitet under hösten och jag och spelarna hade också hunnit lära känna varandra lite bättre, menade Jack Majgaard Jensen.
Klassiska Åtvidabergs FF spelar i division 2 nästa år.
Gå till toppen