Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Molins: ”Har bara oss själva att skylla”

Det var nära, men det räckte inte hela vägen och Guillermo Molins hade inga bortförklaringar till att MFF tappade SM-guldet.
– Vi har bara oss själva att skylla, sa han.

191102 Malmö FFs Guillermo Molins och Lasse Nielsen deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Malmö FF den 2 november 2019 i Örebro.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92381Bild: PETTER ARVIDSON
Den rutinerade anfallaren har gått in och ut ur laget hela säsongen. I sista matchen mot Örebro fick han starta och serverade Arnor Traustason till 2–0-målet, precis som han gjorde som inhoppare senast hemma mot AIK.
Men 5–0-segern på Behrn arena räckte ändå inte. MFF packade ihop som silvermedaljörer och åkte hem för att ladda om inför Lugano borta i Europa League redan på torsdag.
– Vi har tre matcher kvar i gruppspelet och får gå vidare där, för att rädda säsongen på något sätt, sa Molins.
Vi fick ett triangeldrama i Mellansverige där det mesta gick MFF:s väg första kvarten med ledning 2–0 i Örebro, samtidigt som Djurgården låg under 0–2 i Norrköping och Hammarby bara hade 1–0 mot Häcken i Stockholm.
MFF var mästare i 54 minuter - från att Rasmus Bengtsson satte 1–0 på Behrn arena i den 11:e minuten fram till att allsvenskans skyttekung Mohamed Buya Turay kvitterade till 2–2 på Östgötaporten i 65:e minuten.
– Det känns som att vi inte haft det där lilla flytet i år, utan har verkligen fått jobba hårt för att vinna, sa Rasmus Bengtsson, som spräckte sin målnolla i årets allsvenska i sista matchen till ingen nytta.
Men ville inte kalla andraplatsen för ett misslyckande.
– Vi vill alltid vinna, man är aldrig nöjd med en andraplats. Sedan är det en lång säsong. Vi kvalade ut i Europa igen och är nära guldet. Efter 45 minuter är vi mästare. Hade vi vunnit i dag så hade det varit den bästa säsong Malmö gjort på många år. Det är små marginaler och vi tar ändå väldigt många poäng för att det ska vara ett misslyckande.
Djurgårdens mästartitel tog han med en axelryckning.
– När vi inte vinner så är det skit samma vem som vinner, men det är kul för dem såklart.
Guillermo Molins summerade en allsvensk säsong där MFF tappat poäng både här och där och bränt en massa straffar.
Rasmus Bengtsson radade upp ett gäng matcher där det inte klickat. Häcken borta, Djurgården både borta och hemma, Östersund borta, Sirius hemma - stolpe ut blandat med egna misstag, i det långa loppet blev det för kostsamt.
– Vi ger oss själva chansen i sista matchen och spelar ihop 65 poäng på en säsong där det har gått upp och ner. På något sätt är det väl okej, men det innebär inte att vi är nöjda. På något sätt så får vi skylla oss själva, sa Guillermo Molins.
Fakta

Betygen – så bra var MFF-spelarna

Johan Dahlin 3

Eric Larsson 3

Rasmus Bengtsson (72) 4

Jonas Knudsen 3

Jo Inge Berget 3

Oscar Lewicki 3

Fouad Bachirou 4

Arnor Traustason (75) 4

Søren Rieks (85) 3

Markus Rosenberg 5

Guillermo Molins 3

Ersättare

Lasse Nielsen (72) –

Romain Gall (75) –

Marcus Antonsson (85) –

Gå till toppen