Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldyra när Dif återvände till Stockholm

Ledda av kaptenen Marcus Danielson, med SM-bucklan i högsta hugg, tågade ett segerrusigt Djurgården in på Fotografiska i Stockholm på lördagskvällen för att fira guldet.

Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson med SM-bucklan på Fotografiska.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Förutom supportrar och lagets personal syntes flera kända ansikten i vimlet, såsom musikern Peder Ernerot, programledaren Pär Lernström och tv-profilen Carina Berg, gift med mittbacken Erik Berg.
Innan spelarna anlände gjorde Djurgårdens vd Henrik Berggren entré – passande nog fyllde han år på gulddagen, och stora delar av lokalen stämde upp i ”Ja må han leva”.
När spelarbussen bromsade in vid museientrén efter färden från Norrköping och spelarna hoppade in, utbröt jubel i lokalen. Känslorna svallade påtagligt och spelarna mötte vänner och bekanta i långa omfamningar.
Skyttekungen Mohamed Buya Turay, som stod för 2–2-kvitteringen, hyllades som hjälte.
– När bollen gick i nätet såg jag bara bucklan framför mig. Det är vad vi är ute efter, säger han till TT.
Den stora frågan är nu om Buya Turay, som spelar på lån från belgiska Sint-Truidense, blir kvar i Dif.
– Det får du fråga Bosse (Andersson, sportchef) om. Alla vet att jag vill stanna, säger han.
Målvakten Tommi Vaiho har gjort en succéartad säsong. Efter att ha varit andre- och tredjemålvakt i flera omgångar sedan 2007 kan han nu titulera sig både förstemålvakt och svensk mästare.
– Det hade jag inte trott i januari när vi drog i gång. Men efterhand, när vi fick bra resultat i cupen och hittade laget på ett bra sätt fick vi en bra känsla. Sedan har vi bara byggt på den känslan, säger han.
I morgon, söndag, fortsätter firandet då laget ska hyllas på tidigare hemmaarenan Stockholms stadion klockan 15.
– Det är bara att dyka upp. Vi räknar med ett fullt stadion. Det blir den bästa festen sedan 2005 (då Djurgården tog guld senast), säger presschefen Marcus Björling till TV4:s Fotbollskanalen.
Djurgården säkrade guldet efter 2–2 i sista omgången borta mot IFK Norrköping.
Gå till toppen