Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Småbråk i Norrköping vid guldmatchen

Mindre ordningsstörningar förekom i samband med fotbollsmatchen mellan Djurgården och IFK Norrköping i Norrköping under lördagen. Ett 30-tal personer omhändertogs av polisen.

Ordningsvakter bildade mur när Djurgårdens fans rusade ned på plan vid slutsignal av fotbollsmatchen i allsvenskans sista omgång mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF på Östgötaporten. Matchen slutade oavgjort 2-2 vilket gör Djurgården till svenska mästare 2019.Bild: Janerik Henriksson/TT
Polis och ordningsvakter har bland annat stoppat supportrar från att ta sig in på arenan utan biljett och även hållit isär supportergrupperingarna. De kunde dock inte hindra Djurgårdssupportrarna från att ta sig in på planen efter slutsignalen och fira det allsvenska guldet.
Efter matchen skadades en polis, en ordningsvakt och ett par supportrar lindrigt i samband med olika händelser.
Dessutom omhändertogs 29 supportrar i centrala Norrköping för störande av allmän ordning, och ytterligare fyra för berusning.
Ingen person har skadats allvarligt, enligt polisen.
– Jag skulle inte säga att det har gått lugnt till, men vi har hållit en acceptabel ordningsnivå med tanke på förutsättningarna, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.
I Stockholm har polisen inga uppgifter om ordningsstörningar i samband med matchen mellan Hammarby och Häcken. Inte heller har det rapporterats något om stök runt alla krogar som visat fotbollsmatcherna.
– Jag känner inte till att det har varit något specifikt, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.
Gå till toppen