Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Torn kvar i ettan trots förlust

Torn hade sex mål att gå på gentemot Oskarshamn inför sista omgången mot redan klara serieledarna Ljungskile. Det visade sig räcka med marginal. Torn gjorde en bra match på bortaplan, hade ett tag en poäng med sig men fick till slut se sig besegrade efter att hemmalaget avgjort matchen i 89:e minuten. Så dags var kontraktet dock redan säkrat, med tanke på ställningen i Oskarshamn.
– Vi tog oss an den här matchen på helt rätt sätt och följde vår matchplan hela vägen, menade Torns tränare Richard Ringhov.
Torn låg rätt i positionerna och fokuserade på försvarsspelet, för att hålla måldiffen intakt mot Oskarshamn samtidigt som man förstås hade full koll på händelserna i den matchen.
– Såklart och när Utsikten fick 2–0 kändes det ju lugnt, konstaterade Richard Ringhov.
Ljungskile tog ledningen i 60:e minuten men Torn svarade snabbt genom Ludvig Bergman, som i sin andra match som framflyttad anfallare gjorde sitt tredje mål.
– Kul. Vi har ju haft problem med målskyttet hela hösten, det har tillsammans med för många oavgjorda matcher varit vårt stora problem, menade Richard Ringhov.
Efter en stabil vårsäsong, fick Torn problem under hösten som gjorde att kontraktet inte säkrades förrän allra sista omgången. Jämförelserna med fjolårets succésäsong kan ha påverkat, menade Richard Ringhov.
– När det började gå tyngre blev det många tankar, ”ifjol var vi med i toppen fram till två omgångar återstod, nu är vi inte med” och så vidare. Men det gick vägen och jag tycker nog på det stora hela att vår säsong ändå får med beröm godkänt, tyckte Richard Ringhov.
Gå till toppen