Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eleverna: Så vill vi att en bra skola ska vara

Engagerade lärare, bra undervisning och trygg studiemiljö. Eller god skolmat, rätt temperatur i klassrummen och bra skoldatorer. Vad som gör en skola till en bra skola beror på vem man frågar. Sydsvenskan åkte till några högstadieskolor i Malmö-Lund-området och frågade eleverna vad de tycker är viktigast.

”Inga mobiler i skolan har gjort stor skillnad på studieron. Fäladsgården är en jättebra skola med bra idéer”, säger Kaussar Haliman. ”Om eleverna är missnöjda med något känns det som att skolan försöker fixa det”, säger Magda Karlsson.Bild: Patrik Renmark
14-åriga Kaussar Haliman och 15-åriga Magda Karlsson går i åttan, respektive nian och sitter i elevrådet på Fäladsgården i norra Lund. De är skolkamrater med 15-åringarna Olivia Olsson och Thaonguyen Pham i nian.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen