Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Farage nobbar parlamentsvalet

Brexitpartiets ledare Nigel Farage ställer inte upp i det brittiska parlamentsvalet. ArkivbildBild: Alberto Pezzali
Brexitpartiets ledare Nigel Farage ställer inte upp i det brittiska parlamentsvalet den 12 december. I stället väljer han att turnera i landet för att kampanja mot premiärminister Boris Johnsons brexitavtal.
– Ska jag försöka få mandat för att ta mig in i parlamentet eller kan jag tjäna saken bättre genom att färdas kors och tvärs genom Storbritannien för att stödja 600 kandidater? Jag har beslutat mig för att den senare strategin är den rätta, säger han till BBC.
Farage är starkt kritisk till Johnsons brexitavtal med EU och har krävt att premiärministern river upp avtalet och bildar en pakt med Brexitpartiet, något som Johnson avvisat.
Enligt färska opinionsmätningar skulle Brexitpartiet få 7–13 procent av rösterna i parlamentsvalet, men med det brittiska valsystemet kan partiet knipa betydligt fler mandat i underhuset genom att vinna i enskilda valkretsar.
Gå till toppen