Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historisk titeltriumf för Canelo Alvarez

Canelo Alvarez med sina mästarbälten.Bild: John Locher
En av världens främsta boxare, Canelo Alvarez, har gjort ännu ett avtryck i historieböckerna. 29-åringen besegrade under natten svensk tid ryske motståndaren Sergej Kovalev, 36, på teknisk knockout i WBO-titelmatchen i lätt tungvikt vid en gala i Las Vegas, USA.
Mexikanen, som redan har lyckats med bedriften att ta bälten i tre viktklasser, har nu en fjärde triumf att glädjas över. Canelo, som i och med titelfajten mot Kovalev gick upp två viktklasser, är också förste boxare i historien att inneha titlar i tre viktklasser på en och samma gång, enligt CBS Sports.
– Jag är väldigt tacksam. Det här är bara ett steg i min karriär och min historia. Allt jag begär är att ni har tålamod för Canelo kommer att skriva historia, sade han efter segern, enligt CBS Sports.
I viktklassen, lätt tungvikt, finns det nu fyra världsmästare. Canelo Alvarez med WBO-bältet, Dimitry Bivol med WBA:s, Artur Beterbiev med WBC och IBf:s samt skånske Sven Fornling med IBO:s. Sven Fornling utmanas om sin titel om två veckor av Dominic Bösel i tyska Halle.
Gå till toppen