Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Råd till brittiska kandidater: Undvik mörkret

Tonen i valrörelsen i Storbritannien är ovanligt hård och risken för våld gör att kandidater manas till extra försiktighet. Överfallslarm och råd att inte knacka dörr ensamma är exempel på åtgärder för att undvika våld.

Valkampen har inletts inför det brittiska nyvalet den 12 december. Många fruktar att den uppskruvade brexitretoriken ska leda till våld och hot.Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Kandidaterna i nyvalet den 12 december har fått instruktioner om försiktighet av både polisen och sina partier. I brittiska val är det vanligt att kandidaterna knackar dörr i sina valdistrikt. I år riskerar den infekterade brexitdebatten att göra mötena med väljarna konfliktfyllda.
Dessutom är minnet starkt av mordet på parlamentsledamoten Jo Cox 2016 under valrörelsen inför brexitomröstningen 2016.
Därför uppmanas många att inte gå ensamma och inte låta sig bjudas in till någon, även om vädret är dåligt, skriver The Guardian.
Det faktum att valet hålls på vintern, med fler mörka timmar, påverkar riskbedömningen. Politiker manas att inte bedriva kampanjarbete utomhus efter mörkrets inbrott.
De som anses särskilt utsatta förses med överfallslarm. En av dem är Antoinette Sandbach som petades ur Konservativa partiets parlamentsgrupp av partiledaren Boris Johnson i september. Nu kandiderar hon för Liberaldemokraterna.
– Jag tänker inte låta mig avskräckas från att driva kampanj av hot och nättroll. Men vi måste vidta åtgärder för att öka vår säkerhet, säger hon till tidningen.
Gå till toppen