Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska mästarna Dif hyllades på Stadion

Tusentals människor samlades i det gråkalla novembervädret på Stockholms stadion för att hylla SM-guldvinnarna i Djurgården.

Supportrar samlades på Stadion inför Djurgårdens firande av SM-guldet. Dif blev svenska mästare efter 2-2 mot Norrköping.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Efter en riktig rysare kammade Dif på lördagen hem sitt första allsvenska guld på 14 år efter 2–2 borta mot Norrköping.
Direktsända bilder från Expressen visade på söndagseftermiddagen hur spelarna, stående på balustraden i Valhallavägskurvan, bejublades av alla supportrar som samlats på läktarna och planen.
Mittfältaren Kevin Walker, som även är musiker och vinnare av Idol 2013, fick frågan om huruvida det kändes störst att vinna Idol eller allsvenskan.
Svaret blev tydligt – ”SM-guld, SM-guld, SM-guuuld!” skanderade Walker, och folkmassan stämde in med en mun.
Extra stort jubel utbröt när målvakten Tommi Vaiho visade sig för supportrarna. Efter att ha varit reservmålvakt i flera perioder sedan 2007 kan han nu, efter en succéartad säsong, titulera sig både förstemålvakt och svensk mästare.
De kanske mest högljudda ovationerna kom när sportchefen Bosse Andersson, kallad ”Super-Bo”, klev fram. Med ansträngda stämband förklarade han sin kärlek till laget.
– Jag vill att var och en av spelarna ska få lyfta pokalen här i dag, avslutade han, varpå Lennart Johanssons pokal gick laget runt och höjdes till skyarna under taktfasta rop från supporterskaran.
Gå till toppen