Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moomsteatern får Michael Nyqvist-pris

Den svenska stjärnskådisen Michael Nyqvist avled sommaren 2017 och i samband med det startades en stiftelse i hans namn för att hylla skådespelarkonsten och människor som jobbat i hans anda. När priset nu delas ut för andra året är teatergruppen Moomsteatern i Malmö en av två mottagare.

Dennis Nilsson, Tryggve Algeus, Niclas Lendemar och Harald Leander utgjorde delar av ensemblen när Moomsteatern satte upp "Den enfaldige mördaren".Bild: Peter Frennesson
Den 27 juni 2017 kom chockbeskedet att den välkände svenske skådespelaren Michael Nyqvist avlidit i lungcancer. Efter att ha gjort stora roller i filmer som ”Grabben i graven bredvid”, ”Så som i himmelen” och i ”Millennium”-filmerna fick han även smaka på att göra Hollywood-filmer, bland annat mot Tom Cruise i ”Mission: Impossible – Ghost Protocol”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen