Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

Trump hotar dra in nödhjälp

USA:s president Donald Trump hotar återigen med att dra in statligt stöd till Kalifornien, som hukar under svåra terrängbränder. Trump anklagar på Twitter den demokratiske guvernören Gavin Newsom för att ha gjort ett uselt jobb när det gäller skogsskötseln. Newsom riktar å sin sida kraftig kritik mot hur Trump och hans regering hanterat miljöfrågor.
Läs också Trump hotar dra in nödhjälp till bränder
Ekomomi

Uppåt i Kina vid öppningen

Börserna i Kina inledde handelsveckan ljust, i skenet av starkare jobbsiffror i USA, och förhoppningar om att ett minihandelsavtal mellan USA och Kina ska kunna slutföras. I Tokyo kunde investerarna ta sovmorgon, eftersom börsen håller stängt till följd av en nationell helgdag.
Läs också Uppåt i Kina vid öppningen
Sport

Första NHL-målet för 19-åring

I sin andra NHL-match gjorde 19-årige Adam Boqvist sitt första mål i ligan, då hans Chicago besegrade Anaheim med 3–2. Robin Lehner, som i och med segern tog sin hundrade NHL-vinst, räddade 38 skott i Chicagos mål.
Läs också Första NHL-målet för Adam Boqvist
Nöje

”Terminator” floppar på bio

Den senaste filmen "Terminator: Dark fate" beskrivs bara dagar efter USA-premiären som en flopp. Under sin första helg drog filmen in 29 miljoner dollar, i sammanhanget närmast en spottstyver, rapporterar Variety. Bolagen bakom filmen hade hoppats på en bra bit över 40 miljoner dollar.
Gå till toppen