Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Troelsgaard förlänger: ”Vi har något spännande på gång”

Danskan Sanne Troelsgaards roll som nyckelspelare i FC Rosengård växte under året och hon blev en avgörande faktor på vägen till SM-guldet. Nu har hon förlängt med mästarklubben.
– Jag vet och jag känner att jag kan fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare och person i den här föreningen, säger Sanne Troelsgaard till klubbens hemsida.

Sanne Troelsgaard när hon firade SM-guldet efter sista omgången. Nu står det klart att hon skrivit på för två år till.Bild: MATHILDA AHLBERG
Sanne Troelsgaard kom till FC Rosengård 2017. Hon har hela tiden också varit bofast i det danska landslaget.
Hon har spelat på varierande positioner i laget, men har under hösten fått en allt starkare roll som central mittfältare med djupledsansvar.
– Jag är väldigt glad att Sanne stannar i FC Rosengård. Hon ger oss trygghet och balans på vårt mittfält. Sen hon fick flytta in centralt har hon också hittat rätt i sin roll. Hon gör spelare runtomkring sig bättre och Sanne har växt ut till en bärande spelar i vår trupp, säger sportchefen Therese Sjögran till klubbens hemsida.
Sanne Troelsgaard förlängde i somras kontraktet året ut med FC Rosengård och då kändes framtiden lite mer oviss. Nu har hon alltså förlängt till och med 2021.
– Att fortsätta ha möjlighet att spela för FCR, Jag är mycket tacksam för att fortsätta ha möjlighet att spela för FCR, Sveriges bästa lag. Jag är stolt och glad över att kunna representera denna klubb.
Som mästarlag kommer FC Rosengård att göra comeback i Champions League efter ett års frånvaro.
– Jag ser fram emot en ny och spännande säsong med i både Sverige och ute i Europa. Vi har något spännande på gång, konstaterar Sanne Troelsgaard.
Läs också ”Varit jätterädd för mig själv”
Gå till toppen