Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chockhöjda hyror när äldre flyttas från utdömt äldreboende

Äldreboendet Eskilsgården dömdes ut efter larm om fuktskador. För de 22 vårdtagarna innebar flytten till nya lägenheter kraftigt höjda hyror för betydligt mindre bostäder.
– En jättehöjning att betala för en tvingande flytt och för en utsatt målgrupp, säger Björn Berg, son till en av de drabbade vårdtagarna.

(Arkivbild). Tidigare mätningar har visat att Eskilsgården, som är kommunens äldsta äldreboende, har fuktproblem och ett kraftigt renoveringsbehov. Under hösten har alla boende flyttat ut. "Jag kommer att rekommendera att det ska rivas", säger Peter Hertzberg, fastighetschef på BR fastigheter.Bild: Bengt Arvidson
Sydsvenskan har tidigare berättat om turerna kring Eskilsgården i Vellinge tätort. Fastigheten, som är kommunens äldsta vård- och omsorgsboende, byggdes 1963 och totalrenoverades senast i början av nittiotalet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen