Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inställda avgångar och förseningar i tågtrafiken

Tågtrafiken mellan Hässleholm och Malmö är reducerad under tisdagseftermiddagen och kvällen på grund av ett växelbyte. Vid klockan 18 kommer spåren vara helt avstängda mellan Hässleholm och Höör under en timme. Förseningar och inställda avgångar väntar.

– Det är en växel som ska bytas ut mellan Hässleholm och Höör. Därför är det nu bara öppet på ett spår, säger Eva Rehnström, presskommunikatör på Trafikverket.
Vid klockan 18 kommer spåren mellan Hässleholm och Höör vara helt avstängda i cirka en timme.
– Därefter kommer ett spår att öppna igen. Vi räknar med att tågtrafiken kommer vara igång som vanligt igen till morgontrafiken.
Är det många avgångar som ställs in?
– Alla tåg som passerar där påverkas på ett eller annat sätt, så det blir lite problematiskt. Men det ska sättas in ersättningsbussar, säger Eva Rehnström.
Under stoppet ersätts inställda Öresundståg med bussar mellan Malmö och Hässleholm via mellanstationerna Lund, Eslöv och Höör. Pågatågen blir inställda på olika delsträckor mellan Eslöv och Kristianstad. SJ-tåg kommer att köra med förseningar.
Gå till toppen