Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugnande besked om MFF-stjärnorna: ”Ingen fara för matchen”

Johan Dahlin och Søren Rieks saknades på tisdagens MFF-träning, men klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson ger lugnande besked inför torsdagens bortamöte med Lugano i Europa League.

Søren Rieks och Johan Dahlin ska vara tillgängliga för matchen mot Lugano.Bild: Bildbyrån
Målvakten Johan Dahlin genomförde ett kortare träningspass ute på hybriden och fortsatte med fys inne i Stadions träningslokaler.
- Det var planerat att han inte skulle vara ute så länge. Han har haft en hög belastningsnivå och spelat mycket. Där är ingen fara för matchen eller så, säger Jesper Robertsson.
Søren Rieks höll sig inomhus hela tiden. Problemet där är följderna av en fotskada han fick för några veckor sedan.
– Han har haft infektion i foten och det ena såret har inte riktigt läkt än, så det är också bara en ren försiktighetsåtgärd, han tränar imorgon och är tillgänglig för match. Det är rent medicinskt att vi vill inte riskera att såret blir mer infekterat av att vara ute en dag, säger Robertsson.
Även Anders Christiansen och Franz Brorsson saknades på träningen. Ingen av dem är aktuell för matchen mot Lugano.
– Franz har lite problem med sitt lår som spökar fram och tillbaka. Vi väljer nu att inte försöka stressa in det, men det är ingen stor skada. Han har sprungit på löpband och så, men är inte tillgänglig för matchen på torsdag.
Mittfältsmotorn Anders Christiansen går en kamp mot klockan för att eventuellt kunna spela mer den här säsongen. Efter Lugano borta väntar Dynamo Kiev hemma och FC Köpenhamn borta i Europaspelet.
– Han är i ett bättre stadie om man jämför med hur lång tid det tog förra gången han fick besvär med vaden. Mer än så finns det inte att säga nu, men inga bakslag i alla fall. Han är längre kommen än vid samma tid förra gången, sedan behöver det inte säga så mycket, men det går framåt, säger Jesper Robertsson.
Gå till toppen