Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Respektera nämndens beslut om arrende

Koloniområdet Öster 1 vid Dalbyvägen från luften.Bild: Ingemar D Kristiansen
Avseende de av tekniska nämnden beslutade arrendeavtalen för koloniområdena i Lund.
Jag läste Börje Heds (FNL) motivering till att de vill återinföra frågan till nämnden. Jag är av den bestämda uppfattningen att nämndens beslut skall respekteras och verkställas.
Lunds kolonisters centralförening, förvaltningen och nämnden har under hela året kontinuerligt arbetat med arrendeavtalen. Vi har gemensamt kommit fram till en lösning som möjliggör för jordägaren att efter åtta år återta mark genom förtida uppsägning. Dessutom erbjöd förvaltningen tidigare i förhandlingen just åtta år- utan möjlighet till förtida uppsägning.
Har tittat på Lunds översiktsplaner och har svårt att se att utbyggnadsplaner påverkas negativt av de nya arrendevillkoren. Infrastruktur har inget med arrendevillkor att göra.
Samrådstiden för Källby är under utvärdering och man har ej ännu valt förtätningsalternativ. Jag undrar vilka områden som Börje Hed anser blir låsta?
Konsekvensen kan här bli att våra nuvarande avtal fortsätter i tio års tid. Det kan väl knappast anses optimalt med tanke på översiktsplanen?
Jessica Glimberg Ordförande Lunds kolonisters centralförening
Gå till toppen