Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En äldre man anhållen för dubbelmordet i Arlöv

En man har anhållits, misstänkt för dubbelmordet i Arlöv.

Bild: Peter Frennesson
Det äldre paret hittades döda i sin lägenhet den 6 oktober. Hemtjänsten besökte dem på förmiddagen, men när personalen kom tillbaka på eftermiddagen var det äldre paret mördade.
– Det är en äldre man som är anhållen, misstänkt för brotten. Det som ledde fram till gripandet är sedvanligt, bra genomfört polisarbete, säger kammaråklagare Lars Morand i ett pressmeddelande.
Nu väntar nya förhör, senast på fredag kan mannen begäras häktad. Mannen är anhållen på sannolika skäl, den högre misstankegraden.
Polisen har sedan mordet uppdagades genomfört hundratals förhör som nu alltså har gett resultat.
Tidigt ville polisen få kontakt med en person som vistades nära brottsplatsen strax efter att hemtjänsten besökt paret på förmiddagen.
Även en gärningsmannaprofilgrupp har kopplats in för att hitta mördaren. I den gruppen finns såväl erfarna poliser som kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare.
Dessutom har polisen sökt rättshjälp utomlands.
Om det är något av detta som gett resultat vill åklagaren inte gå ut med.
Gå till toppen