Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Espresso House stänger vid Davidshall

Kafékedjan Espresso House har bekymmer i Malmö. Vid årsskiftet stänger kaféet vid Davidshallstorg av lönsamhetsskäl och dessutom riskerar företagets två kaféer på Malmö centralstation vite.

Espresso House vid Davidshallstorg.Bild: Jonas Gillberg
Det har gått 23 år sedan det allra första Espresso House-kaféet öppnades på Kyrkogatan i Lund av paret Elisabet och Charles Asker. Idag har kaffekedjan över 450 kaféer runtom i Norden och ägs av tyska JAB Holding Company.
I Malmö finns det just nu nitton Espresso House-kaféer, men snart försvinner ett av de mest centrala. Kaféet vid Davidshallstorg kommer att stänga när avtalet löper ut den sista december i år.
– Bakgrunden till det är förändrade kundströmmar i området kring Davidshall. Förändringar som i slutändan påverkat lönsamheten, berättar Robin Wilhelmsson som är pressansvarig på Espresso House.
Men stängningen betyder inte att Espresso House drar ner i Malmö.
– Vår ambition är att fortsätta växa och vi tittar redan på om det finns andra intressanta platser i Malmö där vi kan etablera oss, säger Robin Wilhelmsson.
Samtidigt rapporterar Skånska Dagbladet att Espresso House riskerar viten på två av företagets kaféer. Det gäller de kaféerna på Malmö centralstation som fått anmärkningar på sin livsmedelsförvaring och smuts. Bristerna har kvarstått även vid en efterkontroll och därför riskerar nu Espresso House löpande vite om de inte åtgärdas.
Gå till toppen