Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Bengt Egard

Civilingenjör Bengt Egard, Beddingestrand, har avlidit i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är hustrun Kerstin och barnen Mats, Eva och Hanna med familjer.

Bengt Egard.Bild: Privat
Född i Stehag avlade Bengt civilingenjörsexamen vid LTH 1969 varefter han tjänstgjorde vid Sydkraft och från 1989 vid Norrköping energibolag.
Vi (Louise och Hans) blev 1969 grannar med Bengt och Kerstin i Stångby. Vi var unga, hade små barn och mycket gemensamt. Utbyte av redskap och barntillsyn blev till ömsesidig nytta. Praktiskt lagd blev Bengt värdefull för grannarna.
Vi började gemensamt fira högtider som midsommarafton, vilken vi firat tillsammans varje år sedan dess. Trivsam spred han en god stämning. Bengt uppskattade naturen och ett enkelt liv. Med tält och torkad föda drog vi ut. En minnesrik höjdpunkt var en cykelfärd runt Lofoten.
Så lämnade Bengt Sydkraft och Stångby för en tjänst i Norrköping.
Det var genom det kommunala energibolaget i Norrköping som vi (Ann-Margret och Kaj) mötte Bengt. Vi fördes samman i en gemensam upplevelse av den orättvisa beskattningen av kraftvärme. Med Bengt som pådrivande ändrades reglerna med återbetalning av flera hundra miljoner till företaget. Under Bengts ledning omvandlades energiföretaget till miljö- och energiföretag.
Företaget lämnade också fossilberoendet för biobränsle. Bengt uppskattades och anlitades i olika branschorganisationer. Parallellt med yrkesrollerna utvecklades umgänget mellan våra familjer. Midsommarfirande, golf och kultur är några gemensamma aktiviteter vi med glädje minns från Norrköpingstiden.
Efter pension återvände Bengt med Kerstin till Skåne och Beddingestrand. Som pensionärer kunde vi alla sex umgås mer obehindrat med utflykter, golf och teaterbesök. Återkommande var teater på Marsvinsholm. Vår samvaro stimulerades av Bengts stora beläsenhet, kunnande och erfarenhet.
Vi hedrar minnet av en gedigen vän som på så många sätt har berikat våra liv. Våra varma tankar går också till hans avhållna familj.
Vännerna
Ann-Margret och Kaj Krantz
Louise och Hans Welinder
Gå till toppen