Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Privatpersoner följde efter vinglig bilist

Bilisten körde så vingligt på motorvägen att det ledde till flera larmsamtal. En privatperson följde efter i flera mil tills polisen kunde plocka in honom. Nu är den vinglige bilisten misstänkt för tre brott.

Bild: Johan Nilsson/TT
Den vingliga färden upptäcktes på E6 i höjd med Löddeköpinge vid 07:40 på tisdagsmorgonen. Flera morgontidiga bilister slog larm till polisen om en vårdslös bilist som var på väg norrut.
En privatperson valde att följa efter och höll kontakt med polisen under färden.
– Han körde oerhört vingligt och trafikfarligt. Vi fick in flera samtal, berättar Richard Glantz, kommunikatör vid polisen i nordvästra Skåne.
Först efter drygt tre mil tog färden stopp. Då parkerade mannen sin bil i södra Helsingborg och polisen kunde plocka in honom.
– Mannen påträffades i närheten av bilen. Tack vare privatpersonen som följt efter hade vi vittne som kunde knyta honom till färden, säger han.
Mannen, en 47-årig helsingborgare, uppträdde narkotikapåverkat och togs in för narkotikatest. Dessutom gjordes husrannsakan i hans bostad och bil. I hemmet hittade de en elpistol.
Mannen är nu misstänkt för drograttfylla, narkotikabrott för eget bruk och vapenbrott.
Gå till toppen