Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

11 000 forskare: Akut klimatkris

Jorden är inne i en akut klimatkris. Det slår över 11 000 miljöexperter fast i en artikel i den vetenskapliga tidskriften Bioscience. "Klimatkrisen är här och den accelererar snabbare än de flesta forskarna hade räknat med", skriver de.
Läs också 11 000 forskare: Akut klimatkris på jorden
Världen

Klimat på schemat i Italien

Italiens två månader färska regering girar åt det gröna hållet. Från och med nästa år ska alla grundskoleelever lära sig om klimatförändringarna – något som landet blir först i världen med att införa.
Läs också Italien först i världen med klimatlära i skolan
Ekonomi

Osäkra börser i Asien

I Tokyo öppnade både Nikkei- och Topixindex uppåt, men efter någon timme stod Nikkei på oförändrat medan Topix hade vikt av till minus 0,2 procent.
Läs också Osäkra börser i Asien
Sport

Bronshjältarna på NHL-hockey

Det svenska damlandslaget i fotboll satt på läktaren. Då åkte Columbus på femte raka förlusten i NHL. En av Vegas matchhjältar i 2–1-segern på bortaplan: William Karlsson, med två assist.
Gå till toppen