Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spansklärarens njutfulla dubbelliv

Manuel Outón, 37, flyttade från Spanien till Sverige för tre år sedan. Med i flyttlasset var en del av hans stora samling med vinylskivor. De spelar han på klubbar långt framåt småtimmarna. Nästa gång blir i Kävlinge, där han arbetar som engelsk- och spansklärare.

I skolan använder Manuel gärna musik på språklektionerna.– Fast mer aktuell musik, som eleverna gillar. När jag berättar att jag har varit ute och spelat skivor i helgen säger de att det är mormors musik. De frågar varför jag inte blev musiklärare, men ibland måste man välja. Jag valde språk för jag är ett grammatikfreak.Bild: Lill Eriksson
– Jag flyttade till Sverige för kärleken. Efter fem år i Spanien flyttade min svenska flickvän, som pluggat spanska där tillbaka till Malmö och jag följde med. Efter ett år tog det slut, men jag fick jobb, lärde mig språket och stannade kvar, berättar Manuel Outón.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen