Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

John Taylor tar över som konstnärlig ledare för Sofieros trädgårdsfest

Det är nu klart att John Taylor, välkänd tv- och trädgårdsprofil, ska leda arbetet med Den stora trädgårdsfesten på Sofiero 2020.

John Taylor är känd från tv-programmet ”Trädgårdstider”. Han blir nu konstnärlig ledare för den stora trädgårdsfesten på Sofiero.Bild: Tina Dalemo
Den stora trädgårdsfesten är ett av Sofieros mest uppskattade arrangemang och brukar locka runt 20 000 besökare varje år.
Till nästa år är tanken att trädgårdsfesten ska blomstra ännu mer. Då tar den välkända tv-profilen och trädgårdsmästaren John Taylor över uppdraget som konstnärlig ledare.
– Jag har medverkat i Den stora trädgårdsfesten flera gånger tidigare och det har alltid varit en fröjd. Därför är det en dröm som nu går i uppfyllelse nu när jag tillsammans med Sofiero ska lyfta evenemanget till nästa nivå, säger John Taylor i ett pressmeddelande.
Förutom sin medverkan i SVT:s ”Trädgårdstider” (som haft andra namn tidigare säsonger) är John Taylor även känd som trädgårdsmästare, programledare och föreläsare. Han har bland annat arbetat med Slottsträdgården i Malmö och senast på Tjolöholms Slott i Halland.
Den stora trädgårdsfesten är Sofieros största återkommande evenemang. Festen pågår under tre dagar och arrangemanget nästa år äger rum 28 till 30 augusti.
Gå till toppen