Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alice Boman turnéstartar i Malmö

Malmösångerskan Alice Boman albumdebuterar i januari och nu är det klart att den kommande vårturnén startar i Malmö och avslutas på Dramaten i Stockholm.

Alice Boman.Bild: Tom Wall
2013 fick Alice Boman ett oväntat genombrott med debut-ep:n ”Skisser” som var inspelad i Malmösångerskans sovrum. Sedan dess har Bomans musik hörts i flertalet amerikanska tv-serier och hon har släppt flera singlar. Men debutalbumet har dröjt.
Nu är det snart dags. Den 17 januari släpps albumet ”Dream on” och där har sångerskan samarbetat med Patrik Berger som även producerat Robyn och Icona Pop.
– Många låtar kommer ur en sorgsen känsla, att något är förlorat eller trasigt eller inte slutade på sättet du ville. Att få uttrycka allt det där gör en liksom lite starkare. Och det är fint att dela med sig av det för det känns som att alla kan känna igen sig i de där känslorna. Det finns inga glada låtar här, det är en sorgsen skiva. Men jag hoppas att den är hoppingivande också, säger Alice Boman i ett pressmeddelande.
På torsdagsmorgonen blev det offentligt att Alice Bomans redan utannonserade Europaturné även får tre svenska datum. Den 14 februari blir det turnépremiär i hemstaden Malmö på klubben Babel. Dagen efter spelar Alice Boman på Hotel Cecil i Köpenhamn. Sen väntar Berlin, Amsterdam, Paris, Bryssel, Brighton, Manchester, London och Göteborg innan turnén avslutas på Dramaten i Stockholm.
Biljetterna till de svenska konserterna släpps fredagen den 8 november.
Gå till toppen