Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Erdogan slår tillbaka mot Uefa

Turkiska spelare firar ett mål mot Frankrike med en honnör som har blivit hårt kritiserad. Arkivbild.Bild: Thibault Camus/AP/TT
Europeiska fotbollsförbundet Uefa inledde en utredning mot Turkiet, efter att landslagets spelare gjort en militär honnör som en hyllning till landets soldater i Syrien. Nu menar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att Uefa diskriminerar turkisk fotboll.
– Det är våra idrottares naturliga rätt att hylla våra soldater efter en seger, säger Erdogan på en presskonferens i Ankara.
Turkiets spelare gjorde hälsningen i samband med EM-kvalmatcherna mot Albanien och Frankrike i oktober, vilket väckte stor kritik. Erdogan menar att Uefas utredning är del av en större kampanj mot turkiska idrottsstjärnor som stödjer landets militäroffensiv i norra Syrien.
– Idrottare som representerar vårt land utomlands är utsatta för en lynchkampanj sedan operationen inleddes, säger han.
Gå till toppen