Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse för försök att muta kriminalvårdare

En 52-årig man har dömts till en månads fängelse för att ha försökt muta en kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon till honom när han satt på fängelset i Skänninge söder om Motala. Arkivbild.Bild: Alexander Larsson Vierth/TT
En 52-årig man har dömts till en månads fängelse för att ha försökt muta en kriminalvårdare när han satt på fängelset i Skänninge söder om Motala, rapporterar SVT Nyheter Öst.
Linköpings tingsrätt anser i sin dom att det är fastslaget att mannen I januari försökte få en kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon åt honom på fängelset. Han erbjöd först ”15 lax” och höjde sedan till ”20 lax” utan att hon nappade.
Den dömde nekar till brott och till att ha erbjudit några pengar, men har sagt att han på skämt bett kriminalvårdaren ta in telefonen eftersom han behövde ringa en kontaktperson.
Domstolen anser att inget annat straff än fängelse kan vara aktuellt.
Gå till toppen