Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem greps i gryningsräder efter senaste tidens sprängdåd

Fem personer greps på torsdagsmorgonen misstänkta för narkotikabrott och för inblandning i sprängningar. Exakt vilka sprängningar det handlar om vill polisen inte gå ut med.

Polisens kriminaltekniker undersöker platsen för detonationen i Hässleholm.Bild: Johan Nilsson/TT
De fem personerna greps på torsdagsmorgonen efter att polisen genomfört flera tillslag, i och runt Malmö, riktade mot kriminella nätverk. Flera husrannsakningar genomfördes och fem personer greps.
Enligt polisen är de gripna främst misstänkta för narkotikabrott – men några är även misstänkta för grovt vapenbrott och delaktighet i grov allmänfarlig ödeläggelse.
– Det är fem frihetsberövade och alla kopplas till olika utredningar, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.
Tidigt på torsdagsmorgonen körde polishelikoptern över Malmö. Om den deltog i tillslagen kan Ewa-Gun Westford inte bekräfta.
– Vi har aviserat för Malmöborna att vi använder oss av helikopter vid jämna mellanrum i det intensiva arbetet mot den grova kriminaliteten i Malmö, säger Ewa-Gun Westford.
Vilka sprängningar som de gripna kan kopplas till är dock oklart. Flera detonationer har drabbat Skåne den senaste tiden. I förra veckan detonerade tre bomber i Malmö och under onsdagskvällen inträffade en sprängning i Hässleholm.
Gå till toppen