Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hans musik sätter stämningen i Kojimas epos

Svenske kompositören Ludvig Forssell är en av de högst uppsatta vid det japanska spelföretaget Kojima Productions. Med hjälp av en orkester i Nashville, en kör i Prag och hans syntar har han tonsatt det omtalade actionäventyret ”Death stranding”.

"Death stranding" handlar mycket om att gå. Under färden spelas ibland licenserad musik. Ibland är det tyst. "Ljudbilden är till stor del baserad på verkliga ljud. Det är inte musik hela tiden. Ambiensen (stämningen) är väldigt viktig för upplevelsen av att gå ensam i den här vackra men karga världen som 'Death stranding' är", säger Ludvig Forssell. Pressbild.Bild: Sony/TT
Sedan ”Death stranding” presenterades 2016 har spelvärlden kliat sig i huvudet över vad det egentligen är för något som den kände spelskaparen Hideo Kojima (”Metal gear”, ”Zone of the enders”) kokat ihop som första titel sedan han lämnade Konami.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen