Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mexiko utreder drogkartell för mormonmord

Tungt beväpnade säkerhetsstyrkor bevakar platsen för massakern medan tekniker arbetar för att säkra spår efter våldsdådet.Bild: Marco Ugarte
Drogkartellen ”La Linea” från delstaten Chihuahua i Mexiko misstänks ligga bakom attacken mot de nio mormonska familjemedlemmar som mördades i början av veckan, enligt mexikanska myndigheter.
Alla nio dödsoffer, tre kvinnor och sex barn, tillhörde släkten LeBaron – en stor mormonklan från USA som länge bott i Mexiko. De tre kvinnorna färdades i var sin jeep med sina respektive barn när de anfölls i området mellan delstaterna Chihuahua och Sonora.
Enligt en av utredarnas teorier befann sig då ”La Linea” i området för att försvara sig mot ett rivaliserande gäng, ”Los Salazar” från Sonora.
Offrens släktingar vänder sig dock emot teorin att de skulle ha skjutits av misstag.
– Jag vill verkligen betona att det inte var några stridande karteller och att vår familj hamnade i någon korseld. De blev mördade – massakrerade – av en ensamagerande kartell från Chihuahua, säger en familjemedlem till AFP.
Hittills har en man gripits, misstänkt för inblandning i brottet.
Gå till toppen