Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF nollat av Lugano: ”Det var ingenting som satt”

Malmö FF fick nöja sig med 0–0 i bortamötet med Lugano i Europa League och det fanns egentligen ingenting att skylla på.
– Det var ingen som riktigt hade dagen i dag och då blir det kollektivt lite sådär, sa Jo Inge Berget.

Bild: LUDVIG THUNMAN
Det var ett helt annat Lugano som kom till spel i S:t Gallen än i Malmö. Piskade att vinna, för att ha chansen kvar till avancemang, så var det hemmaspelarna som drog upp tempot och var först in i duellerna.
MFF-spelarna verkade inte riktigt på hugget. Markus Rosenberg fick bollen till skänks ett par gånger utanför Luganos straffområde, men fick inte ordning på den. Arnor Traustason fick hyfsat skottläge efter en kvart, men skickade bollen skyhögt över.
Lugano kändes rappare, farligare, och skapade ett par vassa chanser. Inte ens när Behrang Safari satte fart på kanten och nådde hela vägen ner till kortlinjen. Inspelet fastnade i röran framför mål och så rann det läget ut i sanden.
– Det känns som att vi inte kom upp i nivå idag. Varken i presspel eller i passningsspel, det var ingenting som satt, sa Jo Inge Berget.
Oscar Lewicki tvingades kliva av efter en halvtimme och ersattes av Bonke Innocent.Bild: LUDVIG THUNMAN
Norrmannen inledde som forward i en timme och bytte sedan till wingback när Guillermio Molins sedan byttes in.
Men inga tecken på uppryckning efter pausvilan. I stället en hel del felpass och attacker som kom av sig när kombinationsspelet var osynkat och tempofattigt.
MFF:s paussnack gav ingenting.
– Vi sa väl att det inte var bra nog och att vi skulle ut och visa något annat. Klart det går att förändra, men idag var vi inte bra nog för att göra det. Då blir det att man går runt och kollar på varandra och så händer det inget, sa Jo Inge Berget.
Lugano spetsade laget för att försöka forcera in ett ledningsmål. Förra HIF-spelaren Alexander Gerndt, målskytt senast i Malmö, byttes in från bänken för att förstärka anfallet.
Det hettade till flera gånger framför MFF:s mål, men Johan Dahlin var på sitt bästa humör och räddade till och med rena frilägen.
MFF kunde pusta ut och räddade en poäng i en match där många nog hade räknat med tre.
– Vi kände väl att det här var en lag som vi skulle slå, men vi har det fortfarande i egna händer, så får vi slå Kiev hemma istället, sa Berget.
Varför blir det såhär?
– Svårt att säga. Vi har en riktigt dålig dag bara. Samtidigt får vi med oss en poäng borta i Europa som blir okej en dag som idag´och gruppen är fortfarande öppen.
Rasmus Bengtsson hyllade de många tillresta MFF-supportrarna.
– Det är fantastiskt stöd, synd bara att vi inte kan fixa tre poäng och bjuda på lite mer underhållande fotboll. Vi gör ingen bra match, men vi förlorar inte och på så sätt blir det ändå rätt okej. Det är inte bara att åka ner hit och hämta hem tre poäng.
Planen var inte av högsta kvalitet, men en dag som denna gick det inte att klaga på det heller.
– Nej, det finns planer i allsvenskan som är mycket sämre än den här, sa Rasmus Bengtsson.
Gå till toppen