Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pikétröjan lyfter Ralph Lauren

Ralph Lauren-butiken på 5th Avenue i New York. Klädkedjan har lämnat nya delårssiffror. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan
Amerikanska klädkedjan Ralph Lauren gör tvärtemot många andra aktörer inom klädbranschen vinst och kan redovisa förbättrade delårssiffror. Den justerade nettovinsten för andra kvartalet under det brutna räkenskapsåret var 6,5 procent bättre än samma period 2018. Vinsten per aktie landade på 2:55 dollar per aktie jämfört med 2:26 dollar föregående år.
Vinstlyftet förklaras av bland annat bättre kostnadskontroll samt stark efterfrågan efter Ralph Laurens signaturplagg, pikétröjan liksom tweedkavajer som efterfrågats i Kina och Europa.
Medan intäkterna ökade med tre procent på den europeiska marknaden och med fyra procent i Asien backade man svagt på hemmamarknaden i Nordamerika.
Totalt ökade dock intäkterna till 1,71 miljarder dollar vilket var något bättre än analytikernas förväntningar som låg på 1,69 miljarder dollar.
Delårsrapporten får nu aktien att rusa i förhandeln på Wall Street med ett kurslyft på nio procent.
Gå till toppen