Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosanna Arquette hyllar Greta Thunberg

Rosanna Arquette blev försenad till Stockholms filmfestival efter att hon gripits på en klimatdemonstration i USA. Men nu är hon på plats. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Rosanna Arquette blev fördröjd till Stockholms filmfestival, sedan hon blivit gripen vid en klimatdemonstration i Washington DC tillsammans med Jane Fonda. Men nu är skådespelerskan på plats på festivalen, där hon är en av hederspristagarna.
– Vi demonstranter som greps blev förda till en slags lagerlokal. Jane Fonda blev så småningom förd till ett riktigt fängelse och fick tillbringa natten där. Det var i en cell med kackerlackor och fångar som vrålade som galningar i cellerna bredvid. Jag blev släppt efter sex timmar och fick 50 dollar i böter, säger hon till Aftonbladet.
Jane Fonda och Rosanna Arquette har blivit inspirerade till att klimatdemonstrera av Greta Thunberg.
– Denna fantastiska Greta. Vilken hjälte. Vilken inspiratör hon är för så många. Inget ont om han som fick Nobels fredspris – just det, en man, förstås – men det borde ha gått till Greta. Men hon lär ju fortsätta kämpa för klimatet. Hon kanske kan få det nästa år, säger Rosanna Arquette till Aftonbladet.
Gå till toppen