Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidigare FCK-spelare förstörde festen i Parken

En tidigare FCK-spelare förstörde festen för Köpenhamn i Europa League. Benjamin Verbic satte iskallt 1-1 och fick tyst på glädjeruset på läktaren inför 22 000 åskådare i Parken.

Karl- Johan Johnsson räddar straffen från Kievs Viktor Tsygankov.Bild: PER KJÆRBYE
– Som jag sa till spelarna. Hur kan vi lta Verbic sparka med högerbenet. Jag har nog åtta miljoner videor på det. Det är hans kännetecken, sa FCK-tränaren Ståle Solbakken på presskonferensen efter toppmötet om spelaren som han hade i sin trupp i två säsonger.
Men FCK är kvar i gruppledning efter oavgjort mot Dynamo Kiev. Båda lagen har sex poäng, en poäng bättre än MFF. Det är fortfarande upplagt för en raffinerad avslutning i Parken mellan FCK och MFF i december.
– Vi hängde i tyglarna i perioder av matchen. De var kvickare än oss i vissa situationer men när vi fick det tidiga ledningsmålet kände jag att vi hade kontroll, menade Solbakken.
Jens Stage gav Köpenhamn ledningen redan i den fjärde spelminuten. Det var Pierre Bengtsson som gjorde ett fint förarbete med ett inlägg från vänsterkanten som Kievs målvakt inte lyckades greppa och Jens Stage satte dit bollen.
Elva minuter senare hade Kiev en ypperlig chans att kvittera men Viktor Tsygankov missade sin straffmöjlighet. Karl-Johan Johansson gjorde ett tigersprång till vänster och lyckades få bort bollen. Den svenske målvakten tillhörde FCK:s bästa spelare.
Det blev en snöplig ukrainsk kvittering i den 70:e minuten genom den slovenske landslagsspelaren Benjamin Verbic som inte riktigt ville fira då målet kom mot hans gamla klubb FCK. 700 tillresta Kievsupporters hade det desto roligare.
– Det här var en internationell match i toppklass. Mycket lärorikt, menade Solbakken.
En stark insats på nytt av Köpenhamn. Dynamo Kiev har nu tolv raka tävlingsmatcher utan förlust och det kan bli nog så jobbigt för MFF på Stadion i nästa Europa League-omgång med en hel del skador i laget. Behrang Safari - axel ur led - och Oscar Lewicki -lårskada - utgick mot Lugano. Nyckelspelaren Anders Christiansen är kvar på skadelistan.
Gå till toppen